Bespaartips – Kerst vieren met kinderen

Gezinnen met kinderen houden vaker pakjesavond met Sinterklaas dan uitgebreid kerst te vieren. Toch komt het steeds vaker voor dat ouders hun zoon of dochtertje ook nog speelgoed met kerst geven. Wellicht een beetje onnodig omdat ze toch niet met alle spullen kunnen spelen. Ach, je wilt de kinderen toch vaak een presentje geven. Hoe zorg je voor een voordelige kerst?
 
Kerst hoeft niet duur te zijn en daarom is het goed om vooraf een budget vast te stellen. Maak vooraf een lijst met items die je voor de kinderen wilt kopen. Hierdoor is het kostenplaatje duidelijk en heb je de mogelijkheid om dingen te schrappen. Of je kunt speelgoed online kopen zodat je goedkoper uit bent en er meer budget overblijft voor versnaperingen.
 
Genoeg speelgoed? Plan een uitje!
Als de kinderen al genoeg speelgoed hebben, is het wellicht leuker om een ervaring cadeau te doen. Ga met heel het gezin gezellig naar een pretpark, dierentuin, binnenspeeltuin of maak een hele planning. Er zijn dagen dat kinderen gratis entree krijgen en dan hoef je enkel de kosten voor de volwassenen te betalen. Ook kan het schelen om vouchers of kortingen in de gaten te houden.
 
Zo zijn er regelmatig acties bij de C1000 of Albert Heijn waarbij je kunt sparen voor een leuk dagje uit waar je samen met de kinderen heen kunt gaan. Daarnaast bieden pretparken of dierentuinen wel eens korting als je je aanmeldt op een nieuwsbrief.